
כיום רבים מהאנשים שמבקשים לבנות מטבח מעוצב ומרשים, בוחרים להכניס הביתה תנור מקצועי. אין זה בהכרח אומר שהם טבחים מנוסים ואין זה בהכרח אומר שמעתה הם מתכוונים להתחיל לאפות בכל שני וחמישי. מה זה כן אומר? אנשים מעריכים את האיכות שמאחורי תנור מקצועי ואנשים מבקשים לרכוש תנור שיחזיק מעמד לאורך שנים. מתחברים לדברים ובימים אלו מבררים לגבי רכישת תנור? יש כמה דברים שעליכם לדעת!
לא עוד תוצאות בינוניות
כיום בעידן בו תכניות בישול מובילות לרוץ למטבח ולנסות מתכון חדש, בעידן בו הקידמה בשיאה והאינסטוש מפזר תמונות של עוגות מושלמות, רק מתבקש להצליח להגיע לאותן תוצאות מרשימות באמצעות אמצעים ביתיים. מכאן שאם גם לכם נמאס להאשים את התנור הביתי בתוצאות בינוניות, טוב לדעת שגם למטבח שלכם יכול להיכנס תנור מקצועי. תנור שמפזר את החום באופן שווה, שמגיע לטמפרטורה המדויקת, שמאפשר לפזר לחות, שאידאלי עבור אפייה של לחמים ושאינו מצריך באמצע הבישול לסובב את התבנית (או להחליף בין המיקומים של התבניות). מתחברים? הגיע הזמן להכיר קטגוריה חדשה: קונבקטומט – תנור מקצועי שמיועד למטבח הביתי.
המפרט שמוטב להכיר טרם מבצעים רכישה
אם רק מתחילים לחפש, מוצאים לא מעט תנורים מקצועיים. תנורים שנבדלים בהתאם למפרט הבא: מספר המגשים (לרוב מגיעים עם 3/6 מגשים, אם כי ניתן להוסיף מגשים נוספים), גודל (קיימים שני גדלים: רוחב 90 ס"מ/60 ס"מ), תפעול מכאני או דיגיטלי (התפעול הדיגיטלי מוביל ליותר דיוק, אך גם למחיר יותר גבוה ולסבירות די גבוהה שתחול תקלה), עוצמת המאווררים (על מנת להימנע ממהירות גבוהה שעשויה לפגוע במאפים רגישים, ניתן להתקין על המאוורר מכסה), מהירות חימום, איכות האחריות (לרוב האחריות ניתנת רק עבור שנה), פיזור לחות (תוספת חשובה ודי זניחה מבחינת תוספת עלות) ואיכות היצרנים.
את זה ידעתם?
מה חשוב לדעת מעבר לעובדה שתנור מקצועי מגיע רק עם תכנית אחת (תוכנית טורבו)? ובכן גם חשוב לקחת בחשבון שלא מדובר בעוד תנור בילט אין, כיוון שבמקרה זה מדובר בתנור מפונק. קונבקטומט צריך גם אוורור מלמעלה וגם אוורור מאחור, כך שבין היתר התנור מצריך רווח משמעותי מהארונות הסמוכים. מה עוד חשוב לדעת? אם מחפשים עיצוב מרשים במיוחד, תנור מקצועי לא יענה על היעד. מדובר בתנור שפחות בא לעשות פוזות ויותר בא לתת עבודה. עוד ראוי לציין שהתנור הגדול (90 ס"מ ) מצריך חיבור תלת פאזי. מדוע זה משנה? להתקין שקע תלת פאזי לא תמיד כזה פשוט (או זול), כך שאם התשתית אינה קיימת, מדובר בבעיה.
מפסיקים לחלום ומתחילים לאפות
שורה תחתונה? אם תמיד חלמתם להוציא 4 מגשים של מקרונים מושקעים ומוצלחים, אם תמיד חלמתם להכניס 2 תבניות צ'יפס לתנור מבלי להיות עסוקים בהחלפת מקומות, ופשוט אם תמיד חלמתם להחזיק בבית תנור אפייה מקצועי, הרי שבהחלט הגיע הזמן להבין שכל זה אפשרי, ולא בהכרח מאוד יקר. מה עתה? יש להתחיל להבין איזה גודל מחפשים, האם ישנו מיקום מתאים וכמובן להתחיל לחלום על מיני קונדיטוריה אצלכם בבית, לטובת החברים ובני המשפחה.