
כיריים אינדוקציה: מהיר יותר, בטוח יותר, נקי יותר
מאז שבני האדם גילו כיצד ליצור אש, אנשים היו להוטים לבשל איתה. עם הזמן טכניקות הבישול הפכו מתוחכמות ויעילות יותר ויותר, כמו גם ניידות וקומפקטיות יותר. כיום, אחת משיטות הבישול המובילות ובעלת התועלות הרבות ביותר נקראת "אינדוקציה".
במאמר זה, נעזור לכם לגלות את דרך הבישול החדשה, המהירה והבטוחה הרבה יותר מכיריים גז או כיריים חשמליות.
אז מהן כיריים אינדוקציה?
כיריים אינדוקציה הינן כיריים שיש להם סלילי נחושת מתחת לפני השטח. הם יוצרים זרם חשמלי שיוצר חום כאשר הוא נמצא במגע ישיר עם המחבת.
כיצד עובדות כיריים אינדוקציה?
כיריים אינדוקציה עובדות על ידי חימום המחבת ישירות במקום חימום הכיריים. זה מהיר כמו גז ומדויק כמו חשמל. בגלל זה, תגלו שהבישולים שלכם מתחממים ומתבשלים הרבה יותר מהר. ומכיוון שהכיריים עצמן לא מחוממות, גם אין אוכל שרוף.
מתחת לכיריים, סלילי אינדוקציה העשויים מחוט נחושת יוצרים שדה מגנטי כאשר חשמל מועבר דרכם. אם מניחים מחבת עם בסיס ממוגנט על הכיריים, השדה המגנטי גורם לו להתחמם ישירות. הכיריים יישארו קרירות, עם רק מעט חום שנותר מהסירין או המחבתות. מחבתות שאינן מגנטיות המונחות באותו מקום יישארו קרות.
כדי לקרר את הרכיבים האלקטרוניים שמתחת לקרמיקה הזכוכית, מאוורר מופעל בתנועה שיכול להפעיל את עצמו באופן אוטומטי במהלך הבישול. הוא פועל עד שמקור המכשיר מספיק ואז מכבה את עצמו אוטומטית. בהתאם לחומר ולגימור של כלי הבישול, ניתן לשמוע רעשים שונים כאשר הגדרות הכיריים גבוהות, כמו זמזום, שריקה או ציוץ. אם החום מופחת במהלך הבישול, רעשים אלה כמעט ולא נשמעים. בהגדרות נמוכות, נשמעת לחיצה שקטה שנגרמת על ידי הרכיבים האלקטרוניים.
מדוע בישול אינדוקציה טוב יותר מגז או חשמל?
כשמדובר בכיריים, גופי חימום גז וחשמל כבר מזמן שולטים במטבח. קל לנקות כיריים חשמליות, בעוד שגז מספק חום אחיד בכלי הבישול שלך. כיריים אינדוקציה משלבות את המיטב משני העולמות – הן קלות יותר לניקוי מאשר חשמל ומספקים חום עקבי כמו גז. אינדוקציה מספקת גם יתרונות ייחודיים שלא נמצאים בשום צורת בישול אחרת. בואו נסתכל על כמה מהיתרונות של הכיריים.
מהם היתרונות של כיריים אינדוקציה?
● 90% מהאנרגיה המיוצרת מועברת למחבת או לסיר עצמם. המשמעות היא שהאוכל מתבשל מהר יותר תוך פחות כוח.
● אינדוקציה בטוחה יותר, מכיוון שאין להבה או אלמנט שיכול להצית אדים או לגרום לכוויות.
● כיריים אינדוקציה הינן בעלי משטח חלק לחלוטין, מה שהופך אותם לקלים לניקוי ותחזוקה.
● בגלל התגובה המהירה של המחזור האלקטרומגנטי, בישול בכיריים אינדוקציה הינו מהיר עד 50 אחוז.
● מכיוון שבישול אינדוקציה מהיר יותר מבישול גז מסורתי, הוא גם משתמש בפחות אנרגיה. הוא מייצר כמעט פחות שרידי חום (כל חום יהיה בסיר או במחבת ולא יגיע מהכיריים עצמו). זה מייצר פחות צריכת אנרגיה וחשבונות אנרגיה נמוכים יותר.
● אינדוקציה משתמשת בתגובה אלקטרומגנטית לחימום התוכן במחבת או בסיר. המבער יישאר פחות חם מאשר מבערים חשמליים רגילים לאורך כל התהליך. תוך מספר דקות לאחר כיבוי המבער, הן המחבת והן המבער הופכים לקרירים הרבה יותר, מה שהופך את הכוויות להרבה פחות סבירות.