תנור אפיה מומלץ

תנור אפיה הוא פריט חובה בכל מטבח. הוא אינו רק יפה, אלא הוא בעיקר מאוד שימושי. עם זאת, לא כל תנור אפיה נכון עבור המטבח שלכם ולא כל תנור אפיה נכון עבור הצרכים האישיים שלכם. מנגד, המבחר אדיר. אז איזה תנור אפיה מומלץ? הכנו מתכון מיוחד עבור בחירה מבטיחה!

מתכון מבטיח לבחירה נבונה

תנור אפייה הוא יותר מסתם מכשיר – הוא הלב של המטבח, שבו חומרי הגלם הופכים ליצירות מחממות נפש ומענגות. בחירה בתנור הנכון יכולה להעלות משמעותית את יכולת האפייה שלך, להבטיח תוצאות עקביות, קלות שימוש ומספר עצום של תכונות המספקות את הרפתקאות האפייה שלך. בין אם אתם אופים חדשים שנכנסים לעולם האפייה או אופים ותיקים שמחפשים שדרוג, אי אפשר להפריז בחשיבותו של תנור אפייה איכותי. מאמר זה נועד להדריך אותך דרך שיקולים וטיפים שונים שיסייעו בבחירת תנור המתאים בצורה מושלמת לצרכים שלך.

  • ראשית איכות – רוב התנורים שכיום נמכרים אינם איכותיים כמו אלו מפעם. רבים מהתנורים נרכשים וכעבור שלוש שנים נדרשים לעבור תיקון, או פשוט לפנות את מקומם. מכאן שמוטב לרכוש תנור אפיה יותר יקר, אך שיחזיק יותר זמן מעמד. פה לרזומה של החברה יש משמעות רבה. כמו כן, יש לוודא שהאחריות אידאלית, ששירותי התחזוקה נחשבים טובים ושמסופקים חלקי חילוף מקוריים באופן זמין. כמו כן, יש לקחת בחשבון שלא כל חברה שמתמחה בתנורי בילד אין, גם מתמחה בתנורים משולבים.
  • יותר ששווה פחות – רבים מתרשמים משפע האופציות שהתנורים של היום מציעים. כך למשל קיים "ניקוי פירוליטי" (מציע ניקוי עצמי). פעולה לכאורה חלומית, אך בפרקטיקה ברוב התנורים הפעולה פוגעת ברכיבים הפנימיים. עוד תוסף שנשמע אידאלי אך בפועל מוביל לבעיות, נוגע ללוח תצוגה אלקטרוני. אין שאלה שהמראה הדיגיטלי נכנס חזק למטבחים, אך מצד שני יש להיות מודעים לעובדה שלוח תצוגה אלקטרוני מזמן שלל תקלות, שלא לומר עלויות תיקון גבוהות.
  • יותר ששווה יותר – לצד תוספות שרצוי להימנע מהן, יש תוספות שרצוי להתעקש עליהן. כך למשל טורבו אקטיבי בהחלט רצוי. מדובר בגוף חימום שמתחבא מאחורי מאוורר הטורבו. מה הוא עושה? צלייה אידאלית ואפיה מיטבית (אידאלי עבור אפיה של שתי תבניות במקביל). מה עוד כדאי להכניס למשוואה? מדפים טלסקופיים, דלתות עם זגוגית משולשת/ מרובעת וטיימר.
  • המראה החלק והפרקטי – מעבר לעובדה שתנור נועד לאפות ולצלות, הוא גם נועד להתלכלך. כיצד אם כן ניתן למזער לכלוך עקשן? בוחרים בתנור שמעוצב באופן כמה שיותר שלם – מינימום חריצים. פחות חריצים = פחות מקום שהלכלוך עשוי להיתקע בו.
  • איכות גוף החימום – היו מודעים לכך שללא גוף חימום התנור היפה הוא רק קופסה מעוצבת, וקחו בחשבון שגוף החימום נוטה להתקלקל די הרבה. מה עושים? טרם ממהרים להזמין איש מקצוע ולהיפרד מכמה מאות שקלים (בערך 500 ש"ח), משקיעים בבחירת תנור שמציע גוף חימום איכותי.
  • הבנת צרכי האפייה שלך – העריכו באיזו תדירות אתם אופים ואת סוגי המאפים שאתם מכינים בדרך כלל. האם אתה אוהב לחם, מאפים או שניהם? תדירות וכמות האפייה הם גורמים מכריעים שישפיעו על בחירתכם.
  • הגודל משנה – המידות והקיבולת של תנור הם בעלי חשיבות עליונה. ודא שהתנור משתלב היטב בחלל המטבח שלך תוך שהוא מציע שטח אפייה בשפע. זהו איזון עדין בין גודל התנור והיכולת שלו להתמודד עם משימות האפייה שלך.
  • חקירת סוגי התנורים – יש ספקטרום של סוגי תנורים – תנורים קונבנציונליים, הסעה, גז, חשמל ותנורים מיוחדים כמו תנורי קיטור או תנורים מהירים. כל אחד מגיע עם סט היתרונות והחסרונות שלו. לדוגמה, תנורי הסעה מזרימים אוויר חם לאפייה אחידה, בעוד תנורים חשמליים מספקים בקרת טמפרטורה מדויקת.
  • תכונות – חפש תכונות חיוניות כמו בקרת טמפרטורה מדויקת, טיימרים ומשטחים קלים לניקוי. תכונות מתקדמות כמו קישוריות חכמה ותוכניות מוגדרות מראש יכולות להפוך את האפייה לפשוטה, אם כי בעלות גבוהה יותר.
  • יעילות אנרגטית וקיימות – דירוגי Energy Star מציינים את יעילות האנרגיה של התנור. תנור חסכוני באנרגיה לא רק מפחית את חשבונות החשמל שלך אלא גם ממזער את טביעת הרגל הפחמנית שלך.
  • אמינות מותג ותמיכה לאחר המכירה – השקעה במותג בעל מוניטין יכולה לחסוך ממך כאבי ראש פוטנציאליים בהמשך הזמן. בדוק את תנאי האחריות וודא שלמותג יש רשת שירות לקוחות ותיקונים אמינה.
  • תקצוב נכון לקניית תנור האפייה שלך – איזון בין עלות לתכונות ומוניטין המותג הוא המפתח. הגדירו תקציב ריאלי, אבל היו מוכנים להתאים אותו מעט אם זה אומר לקבל תנור טוב יותר באופן משמעותי.
  • ביקורות והמלצות משתמשים – ביקורות והמלצות של משתמשים אמיתיים מאופים מקצועיים יכולים לספק תובנות שלא יסולא בפז. הם מציעים הצצה אל הביצועים והאמינות בפועל של התנורים שאתה שוקל לרכוש.
  • בדיקה לפני הקניה – במידת האפשר, בדוק את התנור בחנות. בדוק את מדיניות ההחזרה כדי לוודא שיש לך אפשרות להחזיר או להחליף אם התנור לא עונה על הציפיות שלך לאחר הרכישה.

הדרך הנכונה לשמור על התנור

לאחר שמוצאים תנור אפיה מומלץ שעונה על סך הדגשים האישיים, מוטב לדעת כיצד שומרים עליו במצב אידאלי. סקרנים? אספנו עבורכם מספר טיפים יעילים: אל תשתמשו בתנור כפלטת שבת – החימום הממושך פוגע ברכיבים. אל תתפתו להשתמש במסיר שומנים (או בהנחה של נייר כסף על תחתית התנור) – מדובר בשתי דרכים שונות לפגוע בחומר האמייל. מה עוד? אל תתנו לתנור לשבת הרבה זמן מבלי להפעיל אותו – התנור צריך מעט יחס, אחרת לחות מצטברת על גופי החימום, וזו עשויה להוביל לקצר. אז איזה תנור אפיה מומלץ עבורכם? עתה הרבה יותר קל להתמקד!

מדריך לניקוי יסודי של תנור אפייה

התנור הוא אחד המכשירים החשובים והשימושיים ביותר במטבח, אבל עם הזמן הוא עלול להתלכלך ולהידבק בשאריות אוכל ושומן שקשה להסיר. לכן, חשוב לנקות את התנור באופן יסודי לפחות פעמיים בשנה. ראשית, יש לנקות היטב את כל החלקים החיצוניים של התנור – דפנות התנור, הדלת החיצונית, ידיות הבקרה והתאורה הפנימית. יש להשתמש בסבון כלים עדין ומטלית לחה לשטיפה וניגוב.

לאחר מכן, יש לפרק ככל האפשר חלקים פנימיים של התנור – מגשי האפייה, הרשתות ותומכי המגשים. יש לשטוף הכל במים חמים וסבון כלים, לשפשף בעזרת מברשת כדי להסיר שאריות אוכל ולנגב היטב. כעת הגיע הזמן לטפל בדפנות הפנימיות של התנור. יש למרוח את כל הדפנות בחומר ניקוי תנורים מסחרי או בתערובת של סודה לשתייה ומים. יש להמתין 10 דקות ואז לשפשף בעדינות בעזרת ספוג מניילון. זרוע במים ונגב היטב במטלית. לסיום, יש לטפל בדלת הפנימית של הזכוכית. מרח את הזכוכית בחומר ניקוי לזכוכית ונגב במטלית יבשה ונקייה עד שהזכוכית תהיה שקופה לחלוטין.
בסיום הניקוי היסודי, הרכב מחדש את כל החלקים שפירקת קודם לכן.

כעת התנור שלך נקי ומצוחצח! מומלץ לבצע ניקוי יסודי שכזה לפחות פעמיים בשנה. לשמירה על ניקיון יומיומי, מומלץ לנגב את התנור מבפנים ומבחוץ לאחר כל שימוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סל קניות

Back to Top