תנור אפיה מומלץ

תנור אפיה הוא פריט חובה בכל מטבח. הוא אינו רק יפה, אלא הוא בעיקר מאוד שימושי. עם זאת, לא כל תנור אפיה נכון עבור המטבח שלכם ולא כל תנור אפיה נכון עבור הצרכים האישיים שלכם. מנגד, המבחר אדיר. אז איזה תנור אפיה מומלץ? הכנו מתכון מיוחד עבור בחירה מבטיחה!

מתכון מבטיח לבחירה נבונה

תנור אפייה הוא יותר מסתם מכשיר – הוא הלב של המטבח, שבו חומרי הגלם הופכים ליצירות מחממות נפש ומענגות. בחירה בתנור הנכון יכולה להעלות משמעותית את יכולת האפייה שלך, להבטיח תוצאות עקביות, קלות שימוש ומספר עצום של תכונות המספקות את הרפתקאות האפייה שלך. בין אם אתם אופים חדשים שנכנסים לעולם האפייה או אופים ותיקים שמחפשים שדרוג, אי אפשר להפריז בחשיבותו של תנור אפייה איכותי. מאמר זה נועד להדריך אותך דרך שיקולים וטיפים שונים שיסייעו בבחירת תנור המתאים בצורה מושלמת לצרכים שלך.

  • ראשית איכות – רוב התנורים שכיום נמכרים אינם איכותיים כמו אלו מפעם. רבים מהתנורים נרכשים וכעבור שלוש שנים נדרשים לעבור תיקון, או פשוט לפנות את מקומם. מכאן שמוטב לרכוש תנור אפיה יותר יקר, אך שיחזיק יותר זמן מעמד. פה לרזומה של החברה יש משמעות רבה. כמו כן, יש לוודא שהאחריות אידאלית, ששירותי התחזוקה נחשבים טובים ושמסופקים חלקי חילוף מקוריים באופן זמין. כמו כן, יש לקחת בחשבון שלא כל חברה שמתמחה בתנורי בילד אין, גם מתמחה בתנורים משולבים.
  • יותר ששווה פחות – רבים מתרשמים משפע האופציות שהתנורים של היום מציעים. כך למשל קיים "ניקוי פירוליטי" (מציע ניקוי עצמי). פעולה לכאורה חלומית, אך בפרקטיקה ברוב התנורים הפעולה פוגעת ברכיבים הפנימיים. עוד תוסף שנשמע אידאלי אך בפועל מוביל לבעיות, נוגע ללוח תצוגה אלקטרוני. אין שאלה שהמראה הדיגיטלי נכנס חזק למטבחים, אך מצד שני יש להיות מודעים לעובדה שלוח תצוגה אלקטרוני מזמן שלל תקלות, שלא לומר עלויות תיקון גבוהות.
  • יותר ששווה יותר – לצד תוספות שרצוי להימנע מהן, יש תוספות שרצוי להתעקש עליהן. כך למשל טורבו אקטיבי בהחלט רצוי. מדובר בגוף חימום שמתחבא מאחורי מאוורר הטורבו. מה הוא עושה? צלייה אידאלית ואפיה מיטבית (אידאלי עבור אפיה של שתי תבניות במקביל). מה עוד כדאי להכניס למשוואה? מדפים טלסקופיים, דלתות עם זגוגית משולשת/ מרובעת וטיימר.
  • המראה החלק והפרקטי – מעבר לעובדה שתנור נועד לאפות ולצלות, הוא גם נועד להתלכלך. כיצד אם כן ניתן למזער לכלוך עקשן? בוחרים בתנור שמעוצב באופן כמה שיותר שלם – מינימום חריצים. פחות חריצים = פחות מקום שהלכלוך עשוי להיתקע בו.
  • איכות גוף החימום – היו מודעים לכך שללא גוף חימום התנור היפה הוא רק קופסה מעוצבת, וקחו בחשבון שגוף החימום נוטה להתקלקל די הרבה. מה עושים? טרם ממהרים להזמין איש מקצוע ולהיפרד מכמה מאות שקלים (בערך 500 ש"ח), משקיעים בבחירת תנור שמציע גוף חימום איכותי.
  • הבנת צרכי האפייה שלך – העריכו באיזו תדירות אתם אופים ואת סוגי המאפים שאתם מכינים בדרך כלל. האם אתה אוהב לחם, מאפים או שניהם? תדירות וכמות האפייה הם גורמים מכריעים שישפיעו על בחירתכם.
  • הגודל משנה – המידות והקיבולת של תנור הם בעלי חשיבות עליונה. ודא שהתנור משתלב היטב בחלל המטבח שלך תוך שהוא מציע שטח אפייה בשפע. זהו איזון עדין בין גודל התנור והיכולת שלו להתמודד עם משימות האפייה שלך.
  • חקירת סוגי התנורים – יש ספקטרום של סוגי תנורים – תנורים קונבנציונליים, הסעה, גז, חשמל ותנורים מיוחדים כמו תנורי קיטור או תנורים מהירים. כל אחד מגיע עם סט היתרונות והחסרונות שלו. לדוגמה, תנורי הסעה מזרימים אוויר חם לאפייה אחידה, בעוד תנורים חשמליים מספקים בקרת טמפרטורה מדויקת.
  • תכונות – חפש תכונות חיוניות כמו בקרת טמפרטורה מדויקת, טיימרים ומשטחים קלים לניקוי. תכונות מתקדמות כמו קישוריות חכמה ותוכניות מוגדרות מראש יכולות להפוך את האפייה לפשוטה, אם כי בעלות גבוהה יותר.
  • יעילות אנרגטית וקיימות – דירוגי Energy Star מציינים את יעילות האנרגיה של התנור. תנור חסכוני באנרגיה לא רק מפחית את חשבונות החשמל שלך אלא גם ממזער את טביעת הרגל הפחמנית שלך.
  • אמינות מותג ותמיכה לאחר המכירה – השקעה במותג בעל מוניטין יכולה לחסוך ממך כאבי ראש פוטנציאליים בהמשך הזמן. בדוק את תנאי האחריות וודא שלמותג יש רשת שירות לקוחות ותיקונים אמינה.
  • תקצוב נכון לקניית תנור האפייה שלך – איזון בין עלות לתכונות ומוניטין המותג הוא המפתח. הגדירו תקציב ריאלי, אבל היו מוכנים להתאים אותו מעט אם זה אומר לקבל תנור טוב יותר באופן משמעותי.
  • ביקורות והמלצות משתמשים – ביקורות והמלצות של משתמשים אמיתיים מאופים מקצועיים יכולים לספק תובנות שלא יסולא בפז. הם מציעים הצצה אל הביצועים והאמינות בפועל של התנורים שאתה שוקל לרכוש.
  • בדיקה לפני הקניה – במידת האפשר, בדוק את התנור בחנות. בדוק את מדיניות ההחזרה כדי לוודא שיש לך אפשרות להחזיר או להחליף אם התנור לא עונה על הציפיות שלך לאחר הרכישה.

הדרך הנכונה לשמור על התנור

לאחר שמוצאים תנור אפיה מומלץ שעונה על סך הדגשים האישיים, מוטב לדעת כיצד שומרים עליו במצב אידאלי. סקרנים? אספנו עבורכם מספר טיפים יעילים: אל תשתמשו בתנור כפלטת שבת – החימום הממושך פוגע ברכיבים. אל תתפתו להשתמש במסיר שומנים (או בהנחה של נייר כסף על תחתית התנור) – מדובר בשתי דרכים שונות לפגוע בחומר האמייל. מה עוד? אל תתנו לתנור לשבת הרבה זמן מבלי להפעיל אותו – התנור צריך מעט יחס, אחרת לחות מצטברת על גופי החימום, וזו עשויה להוביל לקצר. אז איזה תנור אפיה מומלץ עבורכם? עתה הרבה יותר קל להתמקד!

מדריך לניקוי יסודי של תנור אפייה

התנור הוא אחד המכשירים החשובים והשימושיים ביותר במטבח, אבל עם הזמן הוא עלול להתלכלך ולהידבק בשאריות אוכל ושומן שקשה להסיר. לכן, חשוב לנקות את התנור באופן יסודי לפחות פעמיים בשנה. ראשית, יש לנקות היטב את כל החלקים החיצוניים של התנור – דפנות התנור, הדלת החיצונית, ידיות הבקרה והתאורה הפנימית. יש להשתמש בסבון כלים עדין ומטלית לחה לשטיפה וניגוב.

לאחר מכן, יש לפרק ככל האפשר חלקים פנימיים של התנור – מגשי האפייה, הרשתות ותומכי המגשים. יש לשטוף הכל במים חמים וסבון כלים, לשפשף בעזרת מברשת כדי להסיר שאריות אוכל ולנגב היטב. כעת הגיע הזמן לטפל בדפנות הפנימיות של התנור. יש למרוח את כל הדפנות בחומר ניקוי תנורים מסחרי או בתערובת של סודה לשתייה ומים. יש להמתין 10 דקות ואז לשפשף בעדינות בעזרת ספוג מניילון. זרוע במים ונגב היטב במטלית. לסיום, יש לטפל בדלת הפנימית של הזכוכית. מרח את הזכוכית בחומר ניקוי לזכוכית ונגב במטלית יבשה ונקייה עד שהזכוכית תהיה שקופה לחלוטין.
בסיום הניקוי היסודי, הרכב מחדש את כל החלקים שפירקת קודם לכן.

כעת התנור שלך נקי ומצוחצח! מומלץ לבצע ניקוי יסודי שכזה לפחות פעמיים בשנה. לשמירה על ניקיון יומיומי, מומלץ לנגב את התנור מבפנים ומבחוץ לאחר כל שימוש.

מבוא לסוגי תנורים

כיום, מגוון האפשרויות של תנורים בשוק יכול להרגיש מאיים. חשוב למצוא את סוג התנור המתאים לצרכי האפייה שלכם, בין אם אתם אופים מזדמנים או הכוכב הבא בתכנית אפייה. בחלק זה, נבחן את סוגי התנורים השונים כדי לעזור לכם לזהות איזה תנור אפייה מומלץ להרפתקאות הקולינריות שלכם.

תנורים קונבנציונליים

ראשית, בואו נדבר על תנורים קונבנציונליים, המגיעים בשני סוגים עיקריים: גז וחשמל. תנורי גז אהובים על רבים מכיוון שהם מתחממים במהירות ומציעים סביבה לחה נהדרת עבור בשרים וצלי. יחד עם זאת, עבור אפייה, תנור חשמלי הוא לעתים קרובות הבחירה המנצחת. תנורים חשמליים שומרים על טמפרטורה עקבית ומפזרים את החום בצורה אחידה יותר, וזה חיוני להשגת תוצאות אפייה אחידות – אף אחד לא רוצה עוגה חצי אפויה!

תנורים קונבקטומטים

עכשיו ניקח את זה לשלב הבא ונדון בתנורי קונבקטומט. תנורים אלו כוללים מאווררים שמערבלים את האוויר החם בפנים, מפחיתים נקודות חמות, וכתוצאה מכך מביאים לבישול והשחמה אחידים. זה יכול להיות מועיל במיוחד לאפיית דברים כמו מאפים ופשטידות, הדורשים חום עקבי. כאשר אתם רואים "תנור אפייה מומלץ", לעתים קרובות זה תנור מסוג קונבקטומט – כי פיזור חום אחיד הוא המפתח.

תנורים כפולים/תנורים דו-תאיים

אם אתם נהנים לאפות בכמויות גדולות או אוהבים להכין מספר מנות בו זמנית, תנורים כפולים/תנורים דו-תאיים יכולים להיות חבריכם הטובים ביותר. עם שני חללי בישול נפרדים, אתם יכולים לאפות את הלחם שלכם בתא אחד תוך כדי צליית ירקות באחר, כל תא בטמפרטורה שונה.

תנורים מולטי פונקציונליים

בקצה המתקדם יותר של הספקטרום, יש לנו את התנורים מולטי פונקציונליים. אלה משלבים לעתים קרובות תכונות קונבנציונליות וקונבקטומט עם אפשרויות נוספות כמו הגדרות גריל והפשרה. תנורים אלה נותנים לכם את הגמישות להתנסות כמעט בכל שיטת בישול שאפשר להעלות על הדעת.

תנורי קיטור

לבסוף, כשמדובר בתנורי אפייה מומלצים, בואו לא נתעלם מהפופולריות הגואה של תנורי הקיטור. תנורים אלה מחדירים קיטור לתהליך הבישול, מה שיכול להניב תוצאות מדהימות עבור סוגים מסוימים של לחם ומוצרי מאפה אחרים. על ידי הוספת לחות, הם עוזרים בהשגת קרום יפה על לחם או שמירה על לחות בתוך העוגות.

אז איזה סוג בוחרים? קחו בחשבון באיזו תדירות אתם אופים, כמות האפייה שאתם עושים וסוגי המאפים שאתם הכי מתעניינים בהם. טמפרטורה מדוייקת ואחידה וחלוקת חום עקבית הן תכונות מכריעות באפייה, אז חפשו תנורים שעומדים בצרכים שלכם. לכל סוג של תנורים יש את היתרונות והחסרונות שלו ואתם צריכים למצוא את האחד שעונה על הדרישות שלכם בצורה הטובה ביותר.

תנור אפיה מומלץ ובטיחות, שימרו על המטבח שלכם ללא תאונות

כשמדובר בשמירה על סביבת מטבח בטוחה, יש לטפל בתנור שלכם בזהירות ובכבוד. בין אם אתם משתמשים בתנור אפייה מומלץ או בדגם ישן שקיבלתם מסבתא, הבטיחות תמיד צריכה להיות בראש סדר העדיפויות שלכם. כך תוכלו למנוע תאונות ולשמור על שקט נפשי בזמן הבישול.

התקינו אותו נכון
תנור שמותקן נכון עושה את הצעד הראשון בדרך להיות תנור אפייה מומלץ ופה בטיחות התנור שלכם מתחילה:

פעלו לפי הנחיות היצרן: וודאו שהתנור שלכם מותקן בהתאם להוראות.
אוורור: אזור מאוורר כראוי חיוני למניעת התחממות יתר.
היעזרו במומחה: לפעמים ההתקנה פחות פשוטה ועדיף להיעזר בשירותיו של בעל מקצוע כדי לוודא שהתנור שלכם מותקן כראוי. כשאתם קונים תנור אפייה מומלץ אל תשכחו לברר על ההתקנה. לפעמים ההתקנה כלולה במחיר.

תחזוקה שוטפת
תנור מתוחזק עושה עוד צעד לכיוון תנור אפיה מומלץ:
נקו באופן קבוע: הצתברויות גריז וחלקיקי מזון עלולים להוות סכנת שריפה. נקו את התנור באופן שגרתי כדי למנוע זאת.
בידקו איטומים ורכיבים: בידקו את איטומי הדלת ואת גופי החימום מעת לעת. רכיב כושל או אטימה רופפת לא רק משפיעים על הביצועים אלא יכולים גם להוות סיכונים בטיחותיים. בדרך כלל כשקונים תנור אפייה מומלץ האיטומים והרכיבים איכותיים יותר והסיכוי שיקרה להם משהו קטן הרבה יותר, אבל בטיחות אמיתית היא לא הימור והיא לא לוקחת סיכונים לכן הקפידו על הבדיקה.

הרגלי שימוש בטוחים
אופן השימוש בתנור שלכם הוא המפתח לבטיחות המטבח:
חממו מראש בתבונה: רוקנו את התנור לפני החימום, סירים או מחבתות שסתם יושבים שם עלולים להוות סכנה.
השתמשו בכפפות לתנור: הגנו על הידיים שלכם עם כפפות תנור או מחזיקי סירים בכל פעם שאתם מטפלים בסירים חמים, מחבתות או בתנור עצמו.
שמרו אותו סגור: זה מפתה להציץ, אבל פתיחת התנור לעתים קרובות עלולה להוביל לפציעות הקשורות לחום. הביטו דרך הזכוכית (אם אפשרי) והשתדלו להיעזר בנורות התנור והטיימר כדי לוודא את מצב האוכל שלכם.

תהיו חכמים עם אש
שריפות בתנור אפייה מומלץ הן אירוע נדיר אבל בכל זאת לימדו מראש איך להתמודד איתן כדי לסייע במניעת אסונות גדולים יותר:
בלימה: אם מתרחשת שריפה בתנור, שימרו את הדלת סגורה כדי להכיל אותה.
כבו אותו: כבו את התנור כדי להפסיק להזין את האש בחום.
סודה לשתייה במקום מים: עבור שריפות שומנים קטנות, סודה לשתייה יכולה לעזור בכיבוי הלהבות בעוד שמים יכולים להחמיר את שרפת השומן – זכרו זאת!
החזיקו מטפים בהישג יד: מטף בהישג יד יהיה שווה את משקלו בזהב במקרה של שריפה.

בטיחות ילדים וחיות מחמד
הידיים והרגליים הסקרניות של ילדים וחיות מחמד עלולות להיות בסיכון סביב תנורים:
צרו מחסום: השתמשו בשערי בטיחות או הכריזו על המטבח מחוץ לתחום בזמן שהתנור דולק.
למדו ילדים להיזהר: אם יש לכם ילדים, למדו אותם את החשיבות של בטיחות במטבח ואת הסיכונים של תנור חם.
השתמשו במבערים האחוריים: בעת השימוש בכיריים, השתדלו לבשל על המבערים האחוריים וסובבו את ידיות הסיר/מחבת פנימה כדי למנוע התקלות שעלולה להפיל אותם.

הבינו את התנור שלכם
כל תנור שונה ולא כל תנור הוא תנור אפייה מומלץ. דעו את המאפיינים של התנור שלכם:
קראו את המדריך: הכירו את מאפייני הבטיחות וההמלצות הספציפיות של התנור שלכם.
הכירו את התוכניות המוגדרות מראש: תנורים מודרניים רבים כוללים תוכניות בטיחות מובנות. הבינו כיצד להשתמש בהן ביעילות.

במקרה חירום
אם חס וחלילה הגענו לזה דעו מה לעשות במקרה של תאונה:
ערכת עזרה ראשונה: שמרו על ערכה בהישג יד עבור כוויות קלות או פציעות.
מספרי חירום: שמרו על גישה קלה למספרי החירום והתיקון המקומיים שלכם.

אם תקפידו על הטיפים האלו לבטיחות בעבודה עם תנור, תוכלו למנוע תאונות וליהנות מסביבת מטבח בטוחה. בין אם אתם שף מקצועי ובין אם אתם חובבי אפייה ביתית, תנור אפייה מומלץ שעליו אתם מסתמכים לבישולים ראוי לכבוד ולטיפול שוטף. תנור לא בטוח הוא לא תנור אפיה מומלץ אז תמיד תנו מקום של כבוד לבטיחות – אחרי הכול, הטעם המתוק של הפינוקים האהובים עליכם מתוק הרבה יותר כשהם, אתם והבית שלכם לא אפויים יתר על המידה. אז בפעם הבאה שאתם מוכנים לאפות יצירות מופת קולינריות, זכרו שבטיחות היא מרכיב שאין להתעלם ממנו. בישול שמח ובטוח!



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

סל קניות

Back to Top