
תנור אפיה משולב, הנקרא גם תנור מובנה, הינו מכשיר חשמל המותקן ישירות לתוך חלל ביחידת המטבח שלכם, ויוצר מראה חלק ויעיל למטבח שלכם וחוסך מקום רצפה.
להלן מדריך שיעזור לכם לחשוב מה אתם רוצים וצריכים בעת רכישת תנור אפייה משולב:
גודל מוצר
תנורי אפייה משולבים צרים הם כולם ברוחב 600 מ"מ, אך הם משתנים בגובהם.
תנור אפיה משולב בודד גובהו 600 מ"מ ואילו תנורים כפולים נעים בין 700 מ"מ ל 900 מ"מ. אנא זכרו כי מדובר במדידות משוערות ומכשירי חשמל בודדים ישתנו מהמידות לעיל.
תנורים בודדים – לתנור אפייה משולב בודד יש רק חלל אחד לעבודה. ניתן לשים אותם מתחת לדלפק המטבח או ליחידה גבוהה.
תנורים כפולים – תנורים אלו מציעים לכם את הגמישות הרבה ביותר שכן יש לך שני תנורים לעבוד איתם בו זמנית.
תנורי חלל תאומים – תנורי אפייה משולבים אלה מציעים חלל תנור יחיד וחלל גריל נפרד. אפשר להשחים קראמבל תפוחים ולצלות עוף במקביל!
קונבנציונאלי, מאוורר או רב תכליתי?
ישנם שלושה סוגים שונים של תנור אפייה משולב , ולא כולם יודעים מה ההבדל ביניהם. להלן הפונקציות העיקריות של כל אחד מהם כדי לעזור לכם לבחור את סוג התנור המתאים לסגנון הבישול שלכם.
תנורים קונבנציונליים – תנורים קונבנציונליים מאפשרים לכם לבשל עם אזורי חום מעט שונים, תלוי היכן המזון נמצא בחלל. אוויר חם עולה לראש התנור, כלומר אתם יכולים לבשל בטמפרטורות שונות בו זמנית – מה שהופך אותם לאידיאליים לבישול ואפייה מסורתיים.
תנורי מאווררים – תנור אפייה משולב עם מאוורר מבשלים בטמפרטורה אחידה ולא משנה היכן אתם ממקמים את האוכל בתוכם. מקור החום מפיץ באופן שווה את החום בכל החלל, מה שמסייע בהפחתת זמני החימום מראש ובהורדת זמני הבישול הכוללים עד 30%.
תנורים רב תכליתיים – תנורים רב תכליתיים משלבים שלל הגדרות שונות עם בקרות חימום נוספות המעניקות לכם שליטה רבה יותר בהשוואה לתנורים קונבנציונליים ומאווררים. זה הופך אותם לתנורים המותאמים ביותר בשוק.
מאפיינים מיוחדים
תנור אפיה משולב מאוורר – ישנם תנורים המגיעים עם מאוורר לחלוקת החום באופן שווה. עם תנורים כפולים, לרוב יש מאוורר והשני מחומם באופן רגיל על ידי גופי חימום עליונים ותחתונים.
תנור רב תכליתי – תנור אפייה משולב מסוג זה מאפשר לבשל עם מגוון מקורות חום באופן עצמאי או בשילוב, כמו הגריל והמאוורר ביחד.
ניקוי קטליטי או פירוליטי?
אין משימה מפרכת יותר מאשר לנקות תנור מלוכלך, ולאלו אשר מוכנים להשקיע יש פיתרון: תנור עם ניקוי עצמי קטליטי או פירוליטי.
ניקוי קטליטי הוא ציפוי מיוחד בחלק מהדפנות אשר גורם לשומן להישרף באופן מיידי ולא להידבק, דומה במעט לטפלון. זה יעיל באופן חלקי אבל את רצפת התנור תאלצו לנקות באופן נפרד. ניקוי פירוליטי הינו הרבה יותר יסודי – מדובר בתוכנית הפעלה של מספר שעות שבה התנור עובד בחום של 500 מעלות ושורף את כל השומן לאפר, שבסיום צריך רק לנגב. תנור עם ניקוי פירוליטי עשוי לעלות עד 30%מאשר תנור רגיל, אז קחו זאת בחשבון.